Vår bergvärmeanläggning är Sveriges största – nu kan du se den från insidan!

Nu invigs Panncentralen Frölundaborgs nya och unika bergvärmeanläggning. Byggnaden har funnits i snart sextio år, men energikällorna har gått från olja, spillvärme från Pripps bryggerier, till fjärrvärme och nu till bergvärme. Utrustningen i panncentralen har uppgraderats, anpassats och moderniserats i samband med detta.

Anläggningen är Sveriges största bergvärmeanläggning för bostäder och kommer att försörja 2200 hushåll med värme. Genom den minskar vi koldioxidutsläpp med 78 procent vad gäller uppvärmning av våra fastigheter.
Brf Skäpplandsgatan och de andra fastighetsägarna i området beslutade för något år sedan att tillsammans bygga denna anläggning, och gå över från fjärrvärme till bergvärme. Drygt 150 borrhål har borrats, vart och ett omkring 300 meter djupt.

Du som boende har nu en unik möjlighet att se anläggningen från insidan.

Torsdag den 8 juni 2017 klockan 14–18, vid Panncentralen på Marklandsgatan 23, visar vi upp anläggningen och bjuder på fika.

PROGRAM 8 juni 2017

  • Kl 14–18
  • Utställning för boende i föreningen
    Boende i medlemsföretagens fastigheter är välkomna att titta på vår gemensamma bergvärmeanläggning.
  • Medverkande företag ställer ut framför anläggningen och vi bjuder på fika. Den som vill får gärna komma in i anläggningen och titta!