Området

Skäpplandsgatan ligger där Högsbo möter Änggården och Kungsladugård. Alldeles i närheten ligger Marklandsgatan, vilket ger en direkt tillgång till ett rikt utbud av kollektivtrafik och bara fem minuter till Linnéstadens och Majornas butiker och kaféer samt till kulturhuset, badhuset och köpcentret vid Frölunda torg.

Änggårdsbergen

Nära Skäpplandsgatan finns också Änggårdens naturreservat med vandringsleder, ljunghedar och utsikt över havet. Från huset har vi utsikt över Änggårdsbergen som bara ligger ett par tre hundra meter bort. Här finns också Göteborgs botaniska trädgård och Slottsskogen på mindre en en kvarts promenadavstånd, två pärlor i Göteborg.

Att huset ligger i väster gör att vi också har nära till havet. Till baden vid Askim och Amundön kommer du snabbt med cykel, så även till skärgårdsbåtarna vid Saltholmen.

Odlingar och lekplats

lekodling

Under 2012 skapade de boende på Skäpplandsgatan tillsammans med kommunen ett odlingssområde alldeles invid vårt hus. Här ordnar odlarföreningen ibland sommarkafé och andra tillställningar för de boende i området, och för den som vill odla är det bara att ansöka om en lott.

Vill du ha en lott ansöker du genom odlarföreningens webbplats.

Samtidigt som odlingslotterna skapades fick vi också en ny lekplats och därefter en bollplan som har blivit en samlingsplats för områdets barn och föräldrar. Arbetet med att utveckla området tillsammans med kommunen och fastighetsägarna fortsätter, med de boende som en drivande kraft.

Vid Skytteskolan, 200 meter bort, finns utomhusgym, lekplats, agilitybana för hundar och en bollplan.

Service och skolor

I området finns flera förskolor, både kommunala och privata. 200 meter bort ligger Skytteskolan, en F-3-skola som öppnade 2014.

Vid Marklandsgatan finns en matbutik och andra butiker, Nordic Wellness gym samt en thairesturang och en pizzeria.

Vid Axel Dahströms torg, fem minuters promenad bort, finns ett bibliotek, bank, olika butiker, gym, med mera.

Rulla till toppen
BRF Skäpplandsgatan 13-17