Balkonger och inglasningar

Bygglov

Balkongerna i huset renoverades och förstorades 2015. Inför detta arbete söktes också bygglov för inglasning av samtliga balkonger. Bygglovet gäller till oktober 2019, vilket innebär att den som vill glasa in i efterhand kan utnyttja det bygglov som föreningen har sökt.

Inglasningstyp och efterbeställning

Alla inglasningar ska vara av samma modell som de som finns i övriga lägenheter, för ett enhetligt utseende. Det är också den utformning som vi har beviljats bygglov för. Modellen säljs av Alnova (http://www.alnova.se). Vill du beställa en inglasning, kontakta Alnova som kan tala om ifall det är fler som är på gång med beställning, vilket kan ge er rabatt om ni är fem eller fler samtidigt.

Skötselråd inglasning

Alnova inglasning, skötsel och råd (pdf)

Skötselråd matta (den typ som sattes in av PSAB)

Det är viktigt att torr smuts avlägsnas regelbundet. Den mest effektiva metoden är att använda en dammsugare, gärna med roterande borstvals. Dammsug sakta i alla riktningar för att få ut maximal effekt.

Periodisk rengöring

Fläckrengöring: Avlägsna så mycket som möjligt av fläcken med absorberande trasa och en trubbig skrapa. Behandla kvarvarande fläck med ett särskilt fläckborttagningsmedel för textila mattor. Skölj med rent vatten. Avlägsna vattnet med en absorberande trasa eller maskin och låt torka.

Schemalagt underhåll

Förutom regelbunden och daglig rengöring rekommenderas att mattorna med jämna mellanrum rengörs med en effektiv mattvättmaskin. Detta innefattar att avlägsna den smuts som har samlats vid fiberbasen, rekonditionering av luggen. Hur ofta detta bör ske beror på en rad faktorer som typ av trafik och mängd, samt hur effektiva de regelbundna och dagliga rengöringsprogrammen är. Sprayextraktion sker med en extraktionsmaskin (Mattvätt) och lämpligt ph-neutralt rengöringsmedel . Skölj noga med rent vatten efter för att undvika återsmutsning.

Rulla till toppen
BRF Skäpplandsgatan 13-17