Uppdatering från styrelsen

Nu har hösten kommit och styrelsearbetet tagit full fart. Här kommer några korta uppdateringar inför den kommande perioden.

Takförbättringar – Som togs upp på årsmötet behöver taket behöver förbättras och bl.a. nytt papper läggas. I samband med detta kommer viss omfogning av fasaden att ske. SBC har skrivit ihop ett anbudsunderlag och ska påbörja processen att stämma av mot leverantörer. Föreningen kommer inte att behöva ta lån pga den starka kassan. Arbetet bör starta till slutet av våren 2020. I underlaget finns ett förslag om en bastu och gemensam yta på den del av taket som inte är bebyggt mot norr, dvs med utsikt mot Slottskogen och Majorna. Medlemmarna kommer att få möjlighet att tycka till om detta.

Källaren – Som togs upp på årsmötet finns det ett, främst estetiskt, behov av att rusta upp källaren. I detta ligger att måla om väggar, tak och dörrar. SBC sköter även här processen. Kostnaderna bedöms vara mindre och tas inom ramen för löpande utgifter. Det finns förslag på att utöka antalet tvättmaskiner och att digitalisera tvättmaskinsbokningen. Medlemmarna kommer även här få möjlighet att tycka till om sådant som behöver åtgärdas.

Spolning – SBC förbereder en spolningar av brunnar och rör i föreningen. Detta är en del i arbetet att förlänga livslängden hos rören. Stambyte bedöms som sas under årsmötet inte behöva ske de närmaste 25 åren men ett visst underhåll är ändå behövligt. Åtgärden kommer i huvudsak inte att märkas och kostnaden tas som löpande utgift. Mer information kommer när det är dags.

//Styrelsen