Saneringsinformation

Saneringen efter branden i ett källarutrymme kommer att genomföras i flera etapper. Här är en första information.

Prio trapphus och tvättstuga
Först prioriteras sanering av trapphusen och utrymmen i och kring tvättstugan. För att kunna sanera i källaren kommer en dörr att sättas upp mellan tvättstugekorridoren och utrymmet utanför grovsoprum och cykelförråd. Observera att tvättstugan är helt stängd den kommande veckan och endast saneringspersonalen tillträde hit och till korridor och rum runt tvättstugan. Detta för att underlätta arbetet. 

Samtliga tvättmaskiner och torktumlare kommer att transporteras iväg för sanering. Från den 8 december kommer tillbakatransport påbörjas av maskinerna och tvättstugan successivt att kunna börja användas igen; dock ber vi om förståelse för att detta fortsatt är en arbetsplats för saneringspersonalen. I drygt mitten av december beräknas tvättstugan att vara igång fullt ut igen.

Nästa etapp – cyklar med mera 
När tvättstugekorridoren är färdigsanerad tar nästa etapp vid. Bland annat innebär det att alla cyklar behöver flyttas, för att kunna sanera i cykelförråden. Mer info om datum och arbetsgång i detta kommer längre fram. 

Sanering i min lägenhet?
Har du behov av sotsanering inne i din lägenhet, på grund av branden, ta kontakt med Jerker Hamrén för vidare hjälp. 
Kostnaden för sanering av golv, väggar och tak går på föreningens försäkring. Kostnaden för (eventuell) sanering av lösöre tar du via din hemförsäkring.  

 

Rulla till toppen
BRF Skäpplandsgatan 13-17